Uspešno održana Sedma Konferencija o bezbednosti informacija BISEC 2015 na Metropolitan univerzitetu u Beogradu

Dana, 17. juna 2015. godine na Metropolitan univerzitetu održana je Sedma Konferencija o bezbednosti informacija BISEC 2015. Uz veliki broj prisutnih, jednodnevna konferencija uspešno je protekla.

BISEC konferencija je 2015. godine održana po sedmi put i to u organizaciji Metropolitan univerziteta i Matematičkog instituta SANU, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Cilj konferencije BISEC je povezivanje i jačanje saradnje između sektora privrede, javnog sektora i akademskih krugova iz oblasti bezbednosti informacionih i komunikacionih sistema, uz detaljnu analizu i diskutovanje o rešenjima, uzimajući u obzir savremene standarde i najnovije informacione i komunikacione tehnologije u praksi.

Na samom početku veliki broj prisutnih pozdravio je rektor Metropolitan univerziteta, prof. dr Dragan Domazet, dok je Konferenciju zvanično otvorio gospodin Sava Savić, pomoćnik Ministra u Sektoru za telekomunikacije, Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije Vlade Republike Srbije, koji je najavio da će se nacrt Zakona o infomacionoj bezbednosti, a koji će bliže urediti odgovornost i ulogu države, privrede i civilnog društva u oblasti bezbednosti informacija, uskoro naći na javnoj raspravi. Naveo je i da je informaciona bezbednost jedan od šest strateških prioriteta u strategiji razvoja informacionog društva do 2020. godine.

Sa posebnim zadovoljstvom, rektor Metropolitan univerziteta, prof. dr Dragan Domazet je za doprinos dosadašnjem uspešnom radu Konferencije BISEC, uručio zahvalnice docentu dr Aci Aleksiću, izvršnom direktoru za informatičke poslove, kompanije Dunav RE u Beogradu i prof.  dr Draganu Đurđeviću iz Akademije za nacionalnu bezbednost, Republike Srbije.

Glavni govornici konferencije bili su:

prof. dr Dragan Domazet, Rektor Metropolitan univerziteta u Beogradu

  1. Branislav Vujović, osnivač i predsednik kompanije New Frontier Group
  2. Daniel Safar, regionalni menadžer kompanije Check Point Software Technologies

Pored glavnih govornika, aktivno su učestvovali i panelisti, koji su svojim prezentacijama detaljnije predstavili samu temu BISEC-a 2015: Bezbednost društvenih mreža.

Glavni sponzori konferencije BISEC 2015 bile su kompanije: SAGA, ENEL PS, ROHDE&SCHWARZ, PEARSON.

 

Download Proceedings BISEC 2015 (in Serbian) PDF

 

 

[youtube id=”bMG8sg2WVoo” width=”600″ height=”400″ autoplay=”” api_params=”” class=””]